Man loopt complexe schouderbreuk op na gevecht omwille van omgangsregeling kinderen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Twee mannen moesten zich bij de strafrechter in Veurne verantwoorden voor een flink gevecht aan de voordeur van een huis in Koksijde. Er ontstond een zware discussie tussen de nieuwe partner van een vrouw en haar ex, omwille van de omgangsregeling voor de kinderen. De nieuwe partner liep daarbij een complexe schouderbreuk op.

Op 8 december vorig jaar werd de politie opgeroepen voor een vechtpartij in een woning in Koksijde. “R.N. was naar de woning van zijn ex-partner getrokken waar een discussie ontstond omwille van de omgangsregeling voor hun kinderen”, sprak de procureur. “Het was haar nieuwe partner N.S. die de deur opende. Er ontstond vrijwel meteen een zware woordenwisseling die in een gevecht eindigde. Hun verklaringen lopen uiteen maar voor ons is er sprake van wederzijds geweld en vuistslagen. N.S. liep daarbij wel een complexe schouderbreuk op en moest een operatie ondergaan. We vragen voor R.N. zes maanden cel en 1.200 euro boete en voor N.S. vier maanden cel.”

Beiden willen vrijspraak

Beide mannen willen de vrijspraak. “Hij heeft zich enkel verdedigd toen die andere eerst sloeg. Daarop duwde hij hem van zich af waarna hij ongelukkig ten val is gekomen en zijn schouder brak”, zegt de advocaat van R.N. Dat ziet de tegenpartij anders. “Het was N.S. die verschillende vuistslagen kreeg en daarbij een gebroken schouder opliep. Zelf deed hij niks.” Vonnis op 24 mei. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier