Man die bezoeker Ostend Beach ei zo na doodschopte, hoeft niet naar de cel

©PeopleImages Getty Images
©PeopleImages Getty Images
Redactie KW

Een 29-jarige Noord-Fransman heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden celstraf met uitstel gekregen voor zijn aandeel in een zware vechtpartij op Ostend Beach.

Op 13 juli vorig jaar kregen Laurent O. en zijn oom het aan de ingang van het Oostendse muziekfestival met een Waalse bezoeker aan de stok over de vermeende diefstal van een gsm. De oom belandde al vechtend op de grond met de Waal, die vervolgens een harde stamp op het hoofd kreeg van O. De man werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar een hersenletsel werd vastgesteld. Toch mocht het slachtoffer nog diezelfde dag terug naar huis.

O. zat na de feiten een maand in voorhechtenis. “Mijn cliënt begrijpt nog altijd niet wat hem die dag in godsnaam bezield heeft”, pleitte advocate Ellen Eneman tijdens het proces. “Hij is niet iemand die slaags raakt met anderen. Hij had zwaar gedronken, net als de andere betrokkenen trouwens. Hij heeft nog een blanco strafblad. Hopelijk kan een straf met uitstel volstaan.”

Het openbaar ministerie toonde zich akkoord met een straf met uitstel. De rechter gaf O. tijdens de pleidooien een ferme veeg uit de pan. “Verticaal op iemands schedel stampen kan nooit door de beugel”, fulmineerde hij. “Voor hetzelfde geld was die man dood of zat hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel.” AFr

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.