https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man deelt fikse klappen uit aan 5-jarig jongetje: “Het gebeurde tijdens een spelletje”

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 29-jarige man uit De Panne moet zich verantwoorden bij de rechter in Veurne voor geweld tegenover een minderjarige. Hij gaf het vijfjarig zoontje van zijn intussen ex-vrouw verschillende klappen in het gezicht. “Die jongen spreekt de waarheid niet, het gebeurde tijdens een spelletje”, zegt Benjamin C.

De advocaat van de 5-jarige S. en zijn moeder D. kon zijn oren nauwelijks geloven. “De feiten gebeurden in de vooravond van 3 januari toen die man alleen was met het kind”, zegt Jeroen Thieren. “S. is het zoontje uit een eerdere relatie van D. en zij trouwde nadien met de beklaagde. Samen kregen ze ook een kind. Omdat de vrouw herhaaldelijk slachtoffer werd van partnergeweld wilde ze zelfs scheiden van hem, wat ik haar ook aanraadde. Tegen het advies in besloot ze de procedure tot echtscheiding in te trekken maar daar kreeg ze gauw spijt van.”

“De dag na 3 januari heeft haar zoontje verteld wat er gebeurde. Dat was voor haar de druppel. Geweld tegen haar kon ze al niet verkroppen, maar geweld tegen een kind van 5 jaar is onaanvaardbaar. De jongen kreeg verschillende klappen op de wang en het gezicht had op verschillende plaatsen blauwe plekken. Hij werd ook duidelijk vastgegrepen en had puntbloedingen, vastgesteld door een arts. Hij is nog steeds fel onder de indruk. We vragen een schadevergoeding.” Voor de moeder wordt 1.000 euro gevraagd, voor de jongen 5.000 euro.

‘Spelletje’

De procureur was niet mals voor Benjamin C. “Slagen en verwondingen tegen minderjarigen is onaanvaardbaar. De jongen had een felrode verkleuring op zijn kin, een gezwollen bovenlip en was naar het hoofd gegrepen. Ik vorder 8 maanden cel en 400 euro boete.”

De verdediging van C. betwist alles. Eerst ontkenden ze zelfs dat er iets gebeurde. “Maar de feiten zijn gebeurd tijdens een spelletje in de zetel waarna de jongen gevallen is”, spraken ze. “Het zou niet de eerste keer zijn dat een kind in zo’n verhaal niet de waarheid spreekt. Dit is volgens ons opgestoken door de moeder omdat ze in een discussie omtrent het hoederecht zit met haar andere partner en deze zaak wil gebruiken. Wij vragen de vrijspraak.” Vonnis op 25 juni. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten