Man (31) uit Diksmuide krijgt celstraf voor slag met baksteen, maar vrijspraak voor diefstal fiets

© thitiwat tapingkae Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 31-jarige man uit Diksmuide heeft acht maanden cel gekregen omdat hij zijn rivaal neersloeg met een baksteen. Voor het zinloze geweld kreeg C.B. acht maanden cel. Zijn slachtoffer beweerde ook dat hij daarna beroofd werd van zijn Merckx-koersfiets, maar dat achtte de rechter niet bewezen.

Al jaren leven de 31-jarige C.B. en S. op gespannen voet met elkaar en ook op 14 september vorig jaar in Diksmuide kregen ze het met elkaar aan de stok. Slachtoffer S. was ter hoogte van het OCMW in Diksmuide aan het fietsen toen hij opeens belaagd werd door drie mannen. “Een van hen was C.B. en die sloeg V. neer met een baksteen in zijn hand”, schetste de procureur. “Het slachtoffer viel daarna bewusteloos neer in een struik. Daarna ging C.B. aan de haal met 200 euro uit zijn portefeuille en volgens S. stal hij daarbij ook zijn Merckx-fiets. De tweewieler werd kort daarna vernield en achtergelaten. Een en ander zou kaderen in een lange discussie tussen C.B. en het slachtoffer over een vriendin en een vermeende diefstal.”

Vrijspraak voor diefstal

C.B. van zijn kant ontkende het geweld niet. “Maar het was absoluut niet met een baksteen, maar gewoon een vuistslag. Geld heb ik ook niet gestolen want S. krijgt enkel leefgeld, waar zou hij 200 euro vandaan halen?” De rechter achtte de feiten van geweld wel bewezen, maar sprak C.B. vrij voor de diefstal van de fiets. S. had daarvoor immers zelf meerdere verklaringen afgelegd en die bleken ongeloofwaardig te zijn. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier