“Krijg maar 900 euro uitkering, dus deal ik om bij te verdienen”: voorwaardelijke celstraffen voor drugsverkopers

De politie vond een kleine apotheek aan drugs. Archiefbeeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een kleine apotheek aan drugs. Dat vond de politie bij een huiszoeking in Roeselare. Eerder was de 35-jarige bewoner in de auto van zijn Franse leverancier geklist. Beiden krijgen een voorwaardelijke celstraf van 9 tot 12 maanden, maar effectieve boetes van 800 tot 1.600 euro.

Douaniers merkten op 13 oktober 2023 langs de Sint-Amandsstraat in Roeselare een voertuig met Franse nummerplaat op waarvan de bestuurder zich verdacht gedroeg. Als even later Thomas W. (35) uit Roeselare in de wagen stapte, kwamen de douaniers tussen. W. gaf onmiddellijk toe dat hij was ingestapt om 100 gram heroïne te kopen, en dat hij dat de week voordien ook al had gedaan. De drugs verkocht hij door. “Uit geldnood”, gaf de man aan. “Mijn uitkering bedraagt maar 900 euro en dus verkoop ik drugs om een centje bij te verdienen.”

Honderdtal ampullen

De politie vond tijdens een huiszoeking bij de Roeselarenaar nog veel meer verdovende middelen – waaronder flakka. Maar ook een honderdtal ampullen om drugs te produceren. “Een kleine apotheek aan drugs”, noemde het openbaar ministerie het. Fransman Nael C. kreeg 12 maanden voorwaardelijke celstraf en een effectieve boete van 1.600 euro, Thomas W. kwam er met 9 maanden voorwaardelijk en 800 euro boete vanaf. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier