Koksijdenaar steelt vijfmaal fles Jack Daniels in Colruyt Nieuwpoort

Redactie KW

Een 26-jarige man uit Koksijde moest zich bij de strafrechter verantwoorden omdat hij op korte tijd vijfmaal een fles Jack Daniels whisky stal in de Colruyt van Nieuwpoort. Zijn uitleg was simpel: “Ik drink dat zeer graag, maar had geen geld.”

Beklaagde M.D. stond ervoor terecht in de rechtbank van Veurne. Daar eiste het openbaar ministerie zes maanden cel met uitstel onder voorwaarden. “En die voorwaarden vragen we zodat hij kan werken aan zijn alcoholprobleem”, sprak de procureur.

Gok- en alcoholverslaving

“De man stal zowel op 28 en 29 mei vorig jaar een fles, op 2 juni en tweemaal op 9 juli. De fles kostte telkens 30 euro per stuk en hij verborg die onder zijn kledij om zo naar buiten te kunnen wandelen zonder betalen. De man kampt met een gok- en alcoholverslaving.”

Volgens zijn advocaat Jeroen Thieren bekende M.D. snel de feiten. “De fles kostte te veel geld voor het loon dat hij had maar hij dronk dat erg graag”, zei hij.

Vraag om werkstraf

“Vroeger werkte hij in de horeca maar die was zeer lang gesloten door corona. Het is pas sinds gisteren dat hij opnieuw op dezelfde plaats aan de slag is. In die tijd dronk hij van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat maar die tijd is nu voorbij. We zouden graag een werkstraf willen verzoeken zodat hij ook zijn vrije tijd buiten zijn werk nuttig zou besteden.”

De procureur hoorde graag dat M.D. werk heeft. “Nu zal hij misschien kunnen betalen om zijn favoriete drank te kopen”, zei hij. Vonnis op 5 augustus. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten