Knokpartij tijdens carnavalsfeestje brengt vader en dochter voor rechter

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 45-jarige Oostendenaar en zijn 22-jarige dochter riskeren in de Brugse rechtbank respectievelijk acht en vier maanden cel voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Op 20 april 2019 vond in het café Hippo 12 in de Duindoornstraat in Bredene een carnavalsfeestje plaats. Toen een jonge vrouw de zaak verliet en met haar fiets de weg wou oversteken tussen twee geparkeerde wagens liep het fout. Volgens de procureur stapten S.V. en zijn dochter X.V. uit een van de wagens waarop de dochter om een onbekende reden het meisje op de grond duwde en enkele trappen en klappen verkocht.

Twee andere stamgasten snelden ter hulp maar kregen klappen van de vader. Hierop trok een portier S.V. van zijn slachtoffer. De dochter verkocht vervolgens nog een klap aan een van de stamgasten die tussenbeide kwamen. S.V. bleek dronken en stelde zich agressief op tegenover de politie.

Volgens de advocaat van S.V. en X.V. is het niet aangetoond dat zij de aanstokers waren. “Het was een wederzijdse schermutseling met een gedeelde aansprakelijkheid”, pleitte meester Dennis Tavernier. “Mijn cliënten kwamen nooit eerder met het gerecht in aanraking en ik kan moeilijk geloven dat zij uit het niets dergelijk geweld zouden plegen.”

De advocaat benadrukte dat S.V. enkel tussenbeide kwam omdat hij meende dat zijn dochter gevaar liep. “Hij wou haar enkel beschermen. Hier was sprake van uitlokking. Hopelijk kan een opschorting volstaan.” X.V. vroeg de vrijspraak.

De uitspraak volgt op 24 maart.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.