Kermismedewerker die brand stichtte in parking onder Mijnplein in Oostende mag gevangenis verlaten: “Ik grijp deze kans met beide handen”

Er steeg een dikke rookwolk op uit de parking onder het Mijnplein in Oostende. © Archief JRO
Redactie KW

Onder invloed van een joint en enkele liters Cara Pils stak een 32-jarige Aalstenaar twee wagens in brand in de parking onder het Mijnplein in Oostende. De Brugse rechtbank besloot Michiel B. toch nog een kans te geven.

Op zondag 22 oktober vorig jaar steeg omstreeks 23.30 uur een dikke rookwolk op uit de parking onder het Mijnplein in Oostende. In de parking bleken twee wagens in brand te staan. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat nog een derde wagen en ook de garage zelf aanzienlijke schade opliepen.

Verdachte opgepakt

Op basis van camerabeelden en een getuigenverklaring kreeg de politie Michiel B. (32) in het vizier. De Aalstenaar bleek aan de slag in een kermiskraam op de jaarlijkse Oktoberfoor. Bovendien werd zijn gsm gevonden op de vluchtweg van de dader. In zijn camper trof de politie ook nog een zak met spullen aan die hij vermoedelijk stal in de ondergrondse parking.

Michiel B. kon zich naar eigen zeggen niets meer herinneren van de feiten. Hij had die avond een joint gerookt en enkele liters Cara Pils gedronken. Hij herkende zichzelf wel op de camerabeelden en op zijn proces betwistte hij de feiten dan ook niet. “Hij weet niet wat hem bezield heeft”, pleitte advocate Siska Lescrauwaet.

Nieuwe kans

De Aalstenaar kwam twee maanden na de feiten vrij, maar belandde terug achter de tralies omdat hij zijn voorwaarden schond. Toch drong de verdediging aan op voorwaarden. B. toonde zich bereid om zijn alcoholprobleem aan te pakken. “Voor de eerste keer in twintig jaar ben ik zelfs niet naar Aalst Carnaval geweest” getuigde hij.

De rechter gaf B. uiteindelijk achttien maanden voorwaardelijke celstraf. B. dankte de rechter. “Ik ga deze kans met beide handen grijpen”, besloot hij. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier