Jongeman twee keer met opgedreven bromfiets gevat: “Of was het drie keer?”

De 18-jarige liep tijdens politiecontroles tegen de lamp.
Redactie KW

“Het is goed dat je nu te voet staat.” De Kortrijkse politierechter had weinig medelijden met een 18-jarige jongeman uit Kortrijk. Hij stond terecht omdat hij twee keer met een opgedreven bromfiets was gepakt. Of was het drie keer?…

Op 25 januari 2023 stelde de politie in Kortrijk vast dat K.C. te snel reed met zijn tweewieler. Een test bracht aan het licht dat er een snelheid van 67 kilometer per uur gehaald kon worden. Wat meteen betekende dat de bromfiets niet juist verzekerd of ingeschreven was en C. niet over het juiste rijbewijs beschikte. De bromfiets werd in orde gezet maar op 8 april 2023 bleek hij bij een controle opnieuw 62 kilometer per uur te halen.

Ook moeder op beklaagdenbankje

“Je bent precies hardleers”, aldus het openbaar ministerie. Het leverde hem ook een strenge en priemende blik van de politierechter op. Omdat C. op het ogenblik van de overtredingen nog geen 18 jaar was, zat ook zijn moeder op het beklaagdenbankje als burgerlijk aansprakelijke. “Van die laatste keer, de derde keer, wist ik niets af”, verklapte ze plots. “Ah, er is dus ook nog een derde keer?”, vroeg de politierechter met stijgende verbazing. De jongeman blijkt inderdaad in september nogmaals gedagvaard voor… een opgedreven bromfiets. Voor de twee eerste overtredingen kreeg hij in totaal 2 maanden rijverbod en een boete van 1.000 euro. “En dan zien we elkaar in september nog eens terug”, besloot de politierechter. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier