Jongeman krijgt opschorting voor vechtpartij in De Kouter

De feiten speelden zich af in en aan het jeugdcentrum. © gf
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Een jongeman moest zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor twee vechtpartijen op één avond in JOC De Kouter in Poperinge. Voor een van de feiten werd hij vrijgesproken. “Ik wil toegeven wat ik heb gedaan, maar ik zal niet toegeven, wat ik niet heb gedaan.”

Op 12 maart vorig jaar maakte T.V. het blijkbaar toch een beetje bont in JOC De Kouter in Poperinge. Op een bepaald moment die avond ontstond er een schermutseling en raakte T.V. daarbij betrokken. Hij werd na het incident door omstanders naar buiten gewerkt, iets wat te zien is op camerabeelden. Op diezelfde camerabeelden is ook te zien dat de man boos op een nadar trapt. Als hij opnieuw naar binnen wil gaan, duwt iemand anders hem fors terug. Daarop vallen er klappen waarbij die andere man moet incasseren.

Schermutseling binnen

Een tweede incident speelt zich binnen de fuifzaal af. Bij een schermutseling waarbij verschillende mensen waren betrokken, duidt een meisje T.V. aan als dader. Het parket startte een bemiddeling in strafzaken op, maar de procedure werd stilgelegd omdat T.V. één van de feiten ontkent.

Forse duw

De man verscheen bijgevolg voor de rechter, maar ook daar ontkent hij de dader te zijn bij de schermutseling binnenin de fuifzaal. “En bij het incident dat zich buiten afspeelde, zijn er verzachtende omstandigheden”, aldus zijn raadsman. “Mijn cliënt kreeg immers eerst een forse duw, voor hij zelf uithaalde.”

T.V. voegde daar nog aan toe dat hij wil toegeven wat hij heeft gedaan, maar geen zaken zal toegeven die hij niet heeft gedaan. De rechter sprak de man nu vrij voor de feiten die zich binnenin de fuifzaak afspeelden en voor het andere incident krijgt hij opschorting van straf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier