“Ik heb hem meteen uit bed gesleurd”: koppel vindt wildvreemde man in bed tussen de kinderen

© (Foto Unsplash)

Een jong koppel uit Roeselare heeft ongetwijfeld de schrik van hun leven meegemaakt. Midden in de nacht vond de moeder van het gezin plots een wildvreemde man in het bed van haar twee kinderen. Die beweert dat hij gewoon een slaapplek zocht en geen idee had dat hij in een kinderkamer was. Hij riskeert zes maanden cel en 800 euro boete.

Op zaterdag 3 december was de 29-jarige Kevin D. uit Frankrijk al opgepakt voor openbare dronkenschap. Hij zat een halve dag in de cel en werd ’s avonds laat terug vrijgelaten. Vervolgens ging de man naar eigen zeggen op zoek naar een slaapplaats. “Ik vroeg eerst een groepje jongeren naar een hotel maar ze gaven mij verkeerde info, bestolen me en ik denk dat iemand me drogeerde.”

Na uren ronddolen vond de man een huis waarvan de voordeur niet op slot was en hij drong er binnen. Rond 5.40 uur ’s morgens hoorde de moeder haar dochter luid hoesten. Ze ging eens een kijkje nemen in de kamer maar vond daar een wildvreemde man, slapend tussen haar twee kinderen van vijf en zeven jaar oud. Ze schrok zich een ongeluk en ging meteen haar vriend halen. “Ik heb hem uit bed gesleurd en een klap gegeven, al had ik daar meteen spijt van”, vertelde de man. “Vervolgens wilde ik hem wegjagen maar realiseerde me dan dat ik hem beter hier hield tot de politie kwam.”

Schadevergoeding

De man werd gearresteerd maar de psychologische impact op het gezin is groot. De moeder was enkele dagen niet in staat om te werken, de kinderen bleven thuis van school. “Nu nog vraagt ons zoontje elke avond of ik de deur wel gesloten heb,” zei de stiefvader nog.

Kevin D. bood zijn excuses aan al houdt hij vol dat hij niet merkte dat hij tussen twee kinderen lag. Het koppel vroeg samen 3.950 euro schadevergoeding, de rechtszaak wordt verder uitgesteld tot 20 september om de beklaagde de kans te geven die te betalen. (JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.