“Hij kon amper praten door het bloed in zijn mond”: zwakbegaafd duo riskeert internering na zware afranseling in Oostendse daklozenmilieu

Themabeeld. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Twee Oostendenaars moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor een zware afranseling in het daklozenmilieu. Na geruchten over pedofilie werd het slachtoffer een klaplong en verschillende breuken geslagen en geschopt. Het parket vraagt de internering van de beide beklaagden.

Op 21 oktober 2023 werd het slachtoffer een eerste keer in elkaar geslagen door Jérôme V. (41) Hij kreeg een tiental slagen en schoppen te verwerken en was acht dagen werkonbekwaam. Het slachtoffer stapte toen zelf naar de politie. V. was naar eigen zeggen kwaad omdat de beste vriend van het slachtoffer hem bestolen had.

Nieuwe feiten

Een maand later kreeg hetzelfde slachtoffer het opnieuw aan de stok met Jérôme V. in een appartement in de Vaartstraat in Oostende. Na geruchten over vermeende pedofiele neigingen werd het slachtoffer bont en blauw geslagen. “Door het vele bloed in zijn mond kon hij amper praten toen de politie het appartement binnenviel”, verduidelijkte de procureur.

In het ziekenhuis werden een klaplong en meerdere breuken vastgesteld bij het slachtoffer, die deze keer een maand werkonbekwaam was. Volgens een van de andere aanwezigen in het appartement bond V. zelfs een riem rond zijn hand om het slachtoffer te slaan. Ook medebeklaagde Jean V. (52) deelde een vuistslag uit aan het slachtoffer.

Intellectuele beperking

Bij de beide beklaagden werd een intellectuele beperking vastgesteld, deels te wijten aan alcoholmisbruik. De procureur vroeg daarom de internering van de beide mannen, die eerder al talrijke veroordelingen opliepen.

De verdediging drong aan op een voorwaardelijke bestraffing. Jérôme V. ontkende met klem dat hij een riem gebruikte. “Hij begrijpt niet waarom hij zo ontplofte want het slachtoffer is een vriend”, pleitte meester Ellen Eneman.

De uitspraak volgt op 7 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier