Harelbekenaar veroordeeld tot 15 maanden celstraf voor slagen tijdens Schlagerfestival

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 26-jarige jongeman uit Harelbeke is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden en een boete van 1.200 euro voor verschillende vechtpartijen op het Kortrijkse schlagerfestival in 2019 en aan café Dudu in Heule (Kortrijk).

Op 7 december 2019 was Jens D. aanwezig op het Kortrijkse schlagerfestival. Plots sneuvelde bij een groepje andere jongeren een dienblad met pilsjes door zijn toedoen. De jongeren gingen verhaal halen maar werden getrakteerd op slagen.

Slagenfestival

Eén slachtoffer werd knock-out geslagen en kon zeven weken niet werken door een gapende wonde aan de neus en linker jukbeen, gebroken neus, gescheurde onderlip,… Ook andere omstaanders deelden in de brokken. Toen de politie arriveerde, stond D. nog altijd in gevechtshouding in zijn witte t-shirt en ging hij ook tegen de agenten tekeer. “Het schlagerfestival werd een slagenfestival”, aldus de openbare aanklager.

Ongeveer een jaar later, op 26 december 2020, was het opnieuw prijs. Jens D. wou in de buurt van café Dudu in Heule zijn auto parkeren. Een vriend hield andere wagens tegen maar toen een automobilist uitstapte om verhaal te halen, werd ook hij op slagen en schoppen getrakteerd, met een hersenschudding en neusbreuk tot gevolg.

Alcohol en stoerdoenerij

“Toch is hij niet de baarlijke duivel die met zijn rugzak door het Vlaamse land trekt om boel te maken”, aldus de advocaat van Jens D. “Hij is volop bezig met het betalen van schadevergoedingen aan de slachtoffers, in totaal al zo’n 3.000 euro. Door alcohol en stoerdoenerij liep het mis.”

Zeven maanden effectief

“Ik heb veel spijt’, aldus Jens D. “Ik ben zo niet. Ik ben een rustig persoon en doe alles om het goed te doen. Ik ben eigenlijk nooit agressief maar was dronken.” De rechter sprak 7 van de 15 maanden als effectieve straf uit. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten