Handtasdiefstal als ‘misplaatste grap’ brengt Oostendse twintiger voor rechter

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 21-jarige Oostendenaar staat in de Brugse rechtbank terecht voor poging tot diefstal met geweld en opzettelijke slagen.

Op 8 februari vorig jaar keerde een Limburgs koppel kort na middernacht te voet terug naar zijn appartement na een etentje in Oostende. Ter hoogte van het Monacoplein greep de 21-jarige A.C. de handtas van de vrouw plots vast, waarop haar man tussenbeide kwam. De Oostendenaar zei dat hij maar een grapje maakte waarop de Limburger zich omdraaide en duidelijk maakte dat hij er niet om kon lachen. Hierop gaf A.C. de man een vuistslag in het gezicht.

‘Slecht gevoel voor humor’

Volgens getuigen was de ‘handtasdiefstal’ wel degelijk een grap, waardoor de procureur enkel een bestraffing vroeg voor de vuistslag. “Het onderzoek toonde aan dat hij geen intentie had om de tas te stelen”, stelde ze. “En een slecht gevoel voor humor is nu eenmaal niet strafbaar.”

Omdat tegen A.C. al ettelijke pv’s zijn opgesteld wegens geweld stuurde de procureur aan op probatievoorwaarden, waaronder een cursus agressiebeheersing.

Vrijspraak?

Advocaat Geert Lambert vroeg de vrijspraak voor de diefstalpoging en de opschorting voor de vuistslag. “Mijn cliënt was op stap met vrienden en had gedronken”, pleitte hij. “Toen hij mevrouw zag, meende hij haar te herkennen en wou hij haar laten schrikken door aan haar handtas te morrelen. Die grap was al even misplaatst als de vuistslag. Mijn cliënt biedt dan ook zijn excuses aan.”

De uitspraak volgt op 7 mei. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.