Flakkagebruiker uit Diksmuide steelt fietsen en 24 blikken Monster Energy: “Ik deed maar iets”

De man was onder invloed van de zombiedrugs flakka. © Getty Images
Redactie KW

Een 38-jarige man uit Diksmuide riskeert al een twaalfde veroordeling in de rechtbank. Onder invloed van de zombiedrugs flakka pleegde J.V. verschillende kleine diefstallen waaronder een fiets, een fietswiel en 24 blikken Monster Energy. Hij riskeert er 25 maanden voor. “Dat vind ik wel erg zwaar. Ik deed eigenlijk maar iets”, sprak J.V.

De 38-jarige man is absoluut geen onbekende voor politie en gerecht en kampt al jaren met een zwaar drugprobleem. Hij werd al zes keer eerder veroordeeld voor drugsfeiten. Deze keer moest hij zich voor drie diefstallen in Diksmuide en Kortemark tegelijk en het bezit en gebruik van drugs verantwoorden.

Onder invloed

“Op 12 augustus vorig jaar werd de politie opgeroepen omdat een man verdachte handelingen stelde aan een fietsenstalling”, schetste de procureur. “Bij aankomst troffen ze een verwarde J.V. aan die net een fietsenwiel had uitgehaald en een onsamenhangend verhaal vertelde. Op 30 december stal hij een herenfiets die op een terrein gestald stond en zette er een damesfiets in de plaats. En op 4 januari fietste hij naar een zaak, nam daar een krat met 24 blikken Monster Energy onder de arm en fietste weg naar de woning van een vriend. De politie kon hem snel klissen, maar intussen hadden ze reeds vier blikken leeggedronken. Daar bleek hij ook weer onder invloed te zijn van flakka. Voor al deze feiten samen vragen we 25 maanden cel en 8.000 euro boete.”

J.V. en zijn advocaat vonden die straf veel te zwaar voor de kleine feiten. “Ik was onder invloed en deed maar iets”, sprak J.V. “Maar intussen gebruik ik geen drugs meer”. Vonnis op 30 april. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier