Fietser probeert automobilist te wurgen en gaat daarna de politie te lijf in Middelkerke: tachtig uur werkstraf

Themabeeld. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 62-jarige man uit Lombardsijde heeft voor de Brugse rechtbank 80 uur werkstraf gekregen voor verkeersagressie en weerspannigheid. Hij riskeerde zes maanden cel.

Op 11 augustus vorig jaar ergerde P.D. zich tijdens een fietstochtje in Middelkerke aan een personenwagen die het fietspad dwarste op weg naar een garagebox. De zestiger stapte van zijn fiets en ging de bestuurder door het geopende portier te lijf. Hij probeerde het slachtoffer, een vijftiger uit Rijkevorsel, zelfs te wurgen door zijn onderarm en elleboog hard tegen zijn keel te duwen.

Een politiepatrouille die toevallig passeerde, kreeg de schermutseling in de gaten en greep meteen in door P.D. van het slachtoffer te trekken. Hierop keerde de beklaagde zich tegen de agenten. Hij sloeg en schopte in het rond en probeerde zelfs een kopstoot uit te delen. Een van de agenten was drie dagen arbeidsongeschikt.

Schuldbesef en blanco strafblad

Het openbaar ministerie vroeg zes maanden cel, maar de rechtbank hield het op 80 uur werkstraf. Daarbij werd rekening gehouden met het schuldbesef en blanco strafblad van P.D. Als hij zijn werkstraf niet correct uitvoert, hangt hem alsnog zes maanden cel boven het hoofd. Aan de slachtoffers moet hij in totaal 1.200 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier