Ex-prostituee (61) riskeert twee jaar cel nadat ze aanbidder voor half miljoen euro pluimt

Redactie KW

Een 61-jarige voormalige prostituee uit Nieuwpoort riskeert twee jaar cel voor misbruik van vertrouwen en informaticafraude. Ze bekwam een half miljoen euro van een man die verliefd op haar was. Ze gaat evenwel voor de vrijspraak. “Al die giften en schenkingen zijn met zijn toestemming gebeurd. Er zijn zelfs notariële aktes van. Alsof die notarissen zomaar aan oplichting zouden meewerken”, stelde de advocaat van de ex-prostituee.

De burgerlijke partij leerde M.L. jaren geleden kennen in een bar in Middelkerke. Hij haalde de vrouw uit de prostitutie, maar werd ook verliefd en wou met haar trouwen. “Er is jarenlang nauw contact onderhouden, maar van financieel misbruik was geen sprake, tot 2017. De vader van mijn cliënt, die altijd zijn financiën beheerde omdat zijn zoon daar zelf niet toe in staat is, was overleden. Mijn cliënt kwam uit een vooraanstaande familie en streek voor een half miljoen erfenissen op. M.L. stelde voor om zijn rekeningen en financiën te beheren. Plots was al dat geld verdwenen. Hij diende klacht in bij de politie en werd zelfs nog onder druk gezet door haar om die klacht in te trekken”, pleitte de advocaat van de man.

Armoede

“Ze heeft zijn volledige erfenis van een half miljoen euro afhandig gemaakt door tal van bankverrichtingen en dubieuze schenkingen en giften. Van dat geld blijft niets meer over. Mijn cliënt moet nu nagenoeg in armoede leven, terwijl hij op een berg geld zat”, aldus de advocaat van de burgerlijke partij. Het Openbaar Ministerie trad dat pleidooi bij. Maar de verdediging ging voor de vrijspraak.

Zelfstandig schrijnwerker

“Er zijn inderdaad serieuze geldstromen geweest, maar dat was altijd met instemming van de burgerlijke partij! Meneer wordt voorgesteld als iemand die intellectueel niet in staat is om zijn zaken te beheren, maar dat is niet het geval. Hij wist wat hij deed en was trouwens jarenlang zelfstandig schrijnwerker. Van het gros van die giften en schenkingen zijn er bovendien notariële aktes. U gaat mij toch niet vertellen dat die twee notarissen actief mee hebben geholpen aan oplichting? Zij zullen hem ongetwijfeld duidelijk hebben gemaakt wat het plaatsen van zijn handtekening inhield”, aldus de verdediging.

Horecazaak op de Kaai

De voormalige prostituee, die nog een horecazaak uitbaatte op de Kaai in Nieuwpoort, trad het pleidooi van haar advocaat bij. “Ik heb dat geld overigens niet verbrast. Ik heb foute investeringen gedaan en keek aan tegen een zwaar faillissement. Zelf heb ik geen enkele cent meer over. Een relatie met hem had ik overigens nooit. We zijn gewoon altijd goede vrienden geweest”, sprak M.L. De rechter zal er over oordelen en spreekt vonnis uit op 23 februari.