Ex-partner Barbara Gandolfi vrijgesproken voor stelen slijpschijven en koffiezet

© Archiefbeeld
Redactie KW

De ex-partner van voormalig playmate Barbara Gandolfi, is in beroep vrijgesproken voor twee winkeldiefstallen: een koffiemachine en twee bladen voor een slijpschijf.

Op 11 oktober 2019 zag een winkeldetective van Brico in Middelkerke hoe Frédéric V. (49) twee bladen voor een slijpschijf in zijn jas verstopte. V. rekende enkele kleine spullen af, maar liep met de bladen verder onder zijn armen. De winkeldetective hield hem staande en het kwam tot een schermutseling waarbij de bladen op de grond vielen.

Daarna werd er geduwd en zou V. de winkeldetective ook hebben geslagen. Daarnaast werd V. beschuldigd van de diefstal van een koffiezetapparaat van 119 euro bij Mediamarkt in Oostende. V. bood aan de kassa slechts één bestelbon aan, maar verstopte die van de koffiemachine en wandelde er zo mee buiten.

Al 52 veroordelingen

Voor de twee diefstallen kreeg hij 15 maanden cel, waarmee hij niet aan zijn proefstuk toe is. V. liep sinds 1996 al 52 veroordelingen op. In februari 2017 werd de zakenman, die tegenwoordig in Dubai woont, samen met zijn ex Barbara Gandolfi veroordeeld voor oplichting van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo. In beroep werd het duo evenwel vrijgesproken.

Ook nu ging hij in beroep om de vrijspraak te vragen. Zijn advocaat meende dat het verhaal van Brico is verzonnen. De advocaat vroeg twee getuigen om hun verhaal. De winkeldetective kwam niet opdagen, de kassadame wel. Maar op vandaag was ze niet meer zeker dat het tot een schermutseling kwam tussen de winkeldetective en V. en of de winkeldetective daarbij verwondingen opliep.

Opnieuw opgepakt

Ook bijkomend onderzoek door het hof bevolen, bracht geen nieuwe info aan het licht. Omdat er sprake was van twijfel bij de diefstal in de Mediamarkt en de diefstal in de Brico eveneens niet hard kon gemaakt worden, sprak het hof V. vrij over de ganse lijn. V. werd recent wel -samen met zijn ex- opnieuw opgepakt voor feiten van mensenhandel.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier