Duo voor rechter na overval bij aankoop cannabis in Avelgem

© Belga
© Belga
Redactie KW

Voor een duo uit Bossuit en Gent eindigde de aankoop van wat cannabis voor de rechter. Ze worden ervan verdacht er na de aankoop met 700 euro cash geld en extra cannabis vandoor te zijn gegaan. Beiden ontkenden.

Op 10 maart 2020 trokken Jaoide Z. (36) uit Gent en Frederik D. (45) uit Bossuit naar het appartement van een cannabisverkoper. Ze kochten er voor 20 euro weed en rookten samen een jointje. De versies van wat daarna gebeurde, lopen uit elkaar.

Volgens het slachtoffer werd hij met een mes bedreigd en van 700 euro cash en cannabis bestolen. De twee beklaagden ontkenden. Ze konden via DNA op een bierglas geïdentificeerd worden. De Gentenaar riskeert 15 maanden cel, de Avelgemnaar 1 jaar.

Jaoide Z. bekende dat wat extra cannabis meenam maar ontkende de bedreigingen met het mes of de diefstal van het geld. Frederik D. ontkende helemaal. “Ik was al vertrokken om naar de bank te gaan”, verdedigde hij zichzelf. “Waarom zou ik stelen? Ik heb een vaste job en geen geldproblemen. Bovendien bracht ik het slachtoffer nadien nog vier keer een bezoekje.”

Vonnis op 1 maart.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.