Dokter in ziekenhuis geschopt tijdens weekendje Oostende: jonge daders krijgen werkstraf

Themabeeld. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een weekendje aan zee eindigde voor een 28-jarige dokter uit het Oost-Vlaamse Mariakerke in het ziekenhuis. Op de Albert I Promenade in Oostende werd de twintiger in elkaar geschopt door een groepje jongeren. Twee jonge daders kregen van de rechter een werkstraf.

Op 25 juni 2022 keerde het slachtoffer samen met enkele vrienden huiswaarts na een nachtje stappen in Oostende. Op weg naar hun vakantiewoning – ze waren op weekend – werden de Oost-Vlamingen ter hoogte van de Albert I Promenade plots aangevallen door een groep jongeren. Een 28-jarige arts uit Mariakerke bij Gent moest meerdere slagen en schoppen incasseren. Hij belandde met een neusbreuk en kapotte tanden in het ziekenhuis.

Oostendenaar N.V. (21) gaf toe dat hij een schop uitdeelde. Volgens de jongeman ging de meeste agressie uit van zijn Oostendse medebeklaagde K.C. (20). “Hij was opgefokt en uit op vechten”, citeerde procureur Jochen van Aalst uit zijn verhoor. De procureur vroeg voor N.V. tien maanden cel met uitstel. K.C. keek aan tegen twee jaar cel met uitstel.

Werkstraffen

Ondanks duidelijke camerabeelden draaide K.C. de rollen om. “Zij kwamen op mij af en ik heb mij enkel verdedigd”, klonk het weinig overtuigend. “Ik was helemaal niet opgefokt.” De camerabeelden vertelden evenwel een ander verhaal. De rechter veroordeelde K.C. en N.V. respectievelijk tot 120 en 90 uur werkstraf. Aan het slachtoffer moeten ze 3.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier