Discussie over zone 30 leidt tot zinloos geweld

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Een man uit Nieuwpoort riskeert tien maanden cel en 1.200 euro boete omdat hij een autobestuurder vuistslagen gaf terwijl hij een blik bier in zijn handen had. “Het gaat om gratuit zinloos geweld omdat hij zijn gelijk wou halen over een zone 30”, sprak de procureur.

De feiten deden zich op 1 december vorig jaar voor in Veurne. M.M. wandelde er langs een straat en ergerde zich blijkbaar aan de manier waarop slachtoffer D. passeerde.

“Hij vond dat hij sneller reed dan de toegelaten 30 kilometer per uur en maakte dat duidelijk”, sprak de procureur.

Rijkgevuld strafblad

“Maar blijkbaar volstond dat voor hem niet of was de reactie van bestuurder D. niet naar zijn zin. Hij zag even verderop hoe D. zijn auto parkeerde op de Grote Markt in Veurne en stapte er naartoe.”

“Daar opende hij het portier en gaf de man verschillende vuistslagen in het gezicht terwijl hij een blik bier in zijn hand hield. Zo wou hij zijn verhaal kracht bij zetten. M.M. heeft al een rijkgevuld strafblad en daarom vraag ik tien maanden cel en 1.200 euro boete.”

Twee kemphanen

Slachtoffer D. stelde zich geen burgerlijke partij. De advocaat van M.M. nuanceert de feiten. “Het ging zeker niet alleen om een discussie over zone 30”, stelt ze.

“Die man, die ook geen onbekende is voor de politie, reed heel uitdagend rond, net voor de voeten van mijn cliënt en remde en trok de hele tijd op. Dat verklaart de feiten. Hij daagde mijn cliënt uit zodat het tot een schermutseling tussen twee kemphanen kwam.” Vonnis op 28 mei. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.