Dertiger uit Brugge die op grote schaal cocaïne verkocht in buurt Gentpoort krijgt werkstraf

© iStock
Redactie KW

Een 32-jarige Albanees uit Brugge is in beroep veroordeeld tot een werkstraf voor grootschalige cocaïnehandel. B.B. was vooral actief in de buurt van de Gentpoort.

Op 22 december 2021 viel de politie binnen in de woning van B.B. Er werden 21 paxons cocaïne, ruim 5.000 euro cash, gsm’s, twee precisieweegschalen en dure horloges aangetroffen. Verhoor van klanten wees uit dat de man al twee jaar lang dealde. Volgens het parket verkocht hij in totaal anderhalve kilogram cocaïne aan minstens negentig afnemers. Hij was vooral actief in de buurt van de Gentpoort. Hij kreeg 37 maanden met uitstel en een boete van 8.000 euro en er werd ook 71.000 euro verbeurd verklaard. In beroep vroeg hij een mildere straf. “In 2020 had hij geen werk en is beginnen verkopen om zijn eigen gebruik te financieren. Inmiddels is hij drugsvrij”, pleitte zijn advocaat.

Het hof in beroep besloot hem nog een kans te geven en veroordeelde hem tot een werkstraf van 240 uur en een boete van 8.000 euro, grotendeels met uitstel. Er werd ook 15.000 euro verbeurd verklaard. Tijdens een vakantie werd het handeltje van B.B overgenomen door Serviër B.D. (28) uit Gent. Hij kreeg voor zijn aandeel een jaar celstraf met uitstel. Het hof zette die straf om in een opschorting. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier