Brutale diefstal op paralympiër in station Oostende levert tot 22 maanden cel op: “Hij kon zich onmogelijk verweren”

Themabeeld. © Unsplash
Redactie KW

Drie Oostendenaars zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan brutale diefstal op een mindervalide man in het station van Oostende. Het slachtoffer kreeg rake klappen en werd van zijn portefeuille beroofd. “Het is een schande dat men zich zo gedraagt tegenover een kwetsbaar persoon”, fulmineerde de procureur.

Op 5 november vorig jaar zat het toen 45-jarige slachtoffer rond 18.45 uur in zijn elektrische rolstoel te wachten op hulp van een NMBS-personeelslid. Ahmed C. (35) begon de Limburgse man lastig te vallen en gaf hem een vijftal klappen. Hij dreigde ook te slaan met een fles alcohol. Hierop nam kompaan Innocent O. (29) de portefeuille van het slachtoffer en haalde er 150 euro uit. Tyrone V. (24) deelde zelf geen slagen uit, maar liet zich achteraf wel trakteren door zijn kompanen.

“Een schande”

Het slachtoffer, een voormalig medaillewinnaar op de Paralympische Spelen, kan enkel communiceren met een stemcomputer. “Hij kon zich dan ook op geen enkele manier verweren”, fulmineerde procureur Jochen van Aalst. “Het is een schande dat men zich zo gedraagt tegenover een kwetsbaar persoon. De beklaagden genoten alle drie van een uitkering. En hoe bedanken ze de samenleving voor die steun?”

O. en C. kregen vrijdag elk 22 maanden effectieve celstraf. Dat is vier maanden meer dan de straf die de procureur had gevraagd. Tyrone V. kreeg voor zijn aandeel in de feiten een jaar cel, gekoppeld aan voorwaarden. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier