Boete en rijverbod na ongeval onder invloed door ‘einde van Tour de France’

Redactie KW

Een 35-jarige man moest zich bij de politierechter in Veurne verantwoorden nadat hij met een glas teveel op tegen een boom eindigde in Diksmuide. “Het was het einde van de Tour de France en dat wou ik vieren”, verklaarde D.B.

Het ongeval gebeurde in de nacht van 18 op 19 september in Diksmuide. Volgens de procureur verloor de man de controle over zijn stuur en belandde hij daarbij tegen een boom en een verkeersbord. De man liep daarbij lichte verwondingen op. Hij bleek echter onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten en moest zich daarom verantwoorden bij de politierechter.

Boete en rijverbod

De procureur vroeg een stevig signaal. “Het ging om een eenmalig feit”, sprak zijn advocaat. “Normaal gezien drinkt D.B. zelden of nooit. Maar die dag was er het einde van de Tour de France en mijn cliënt is een groot wielerliefhebber. Het was de editie van de koers die door corona later werd gehouden. Hij heeft die dag dan ook samen met een vriend naar de etappe gekeken en daarbij heeft hij wat alcohol gedronken. Maar hij is zelf al flink gestraft geweest. Zijn auto was perte totale en hij moest een nieuwe kopen. Bovendien heeft hij ook een schadevergoeding moeten betalen aan de stad Diksmuide voor de schade die hij daar aanrichtte.”

De man kreeg een geldboete van 3.600 euro waarvan 3.400 euro met uitstel, 20 dagen rijverbod waarvan hij al 15 dagen heeft ondergaan. Hij moet ook nog een verkeerscursus volgen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.