Bekende oldtimerrally Zoute Grand Prix in Knokke vraagt gerechtelijke reorganisatie aan

Ondanks twee succesvolle edities in 2022 en 2023, heeft Zoute Grand Prix enkele moeilijke jaren achter de rug. © JAN NAGELS BELGA

Zoute Grand Prix, het bedrijf achter de bekende oldtimerrally in Knokke, heeft een verzoekschrift ingediend voor een gerechtelijke reorganisatie. Dat schrijft De Tijd op zijn website. Als de rechtbank ermee instemt, zal de overnamekandidaat, de bedrijvendokter CIM Capital, een herstelplan indienen. Dat staat of valt met de schuldeisers.

Zoute Grand Prix heeft vrijdag bij de rechtbank in Brugge een verzoekschrift ingediend voor een gerechtelijke reorganisatie, vernam De Tijd. Als de rechtbank die goedkeurt, zal CIM Capital een herstelplan indienen. Dat moet door minstens de helft van de schuldeisers worden goedgekeurd die bovendien minstens de helft van de totale schuld vertegenwoordigen. Lukt dat niet, dan gaat de deal niet door.

Moeilijke jaren

Ondanks twee succesvolle edities in 2022 en 2023 heeft Zoute Grand Prix enkele moeilijke jaren achter de rug. Het bedrijf achter het event kampte volgens de jongste jaarrekening uit 2022 met een negatief eigen vermogen van 1 miljoen euro, torst 4,5 miljoen schulden en genereert niet genoeg cash om alle verplichtingen te dekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier