https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Agressieve klant die winkelkarretje in edele delen coronatoezichter ramt, riskeert jaar cel

Redactie KW

Een 56-jarige man uit De Panne riskeert een effectieve celstraf van 1 jaar en 1.600 euro boete omdat hij zich in de Lidl in De Panne misdragen heeft. Omdat hij ‘woedend’ was dat hij een winkelkarretje moest nemen ramde hij die hard in het kruis van een 26-jarige coronatoezichter. “In welke maatschappij zijn we toch aangekomen?” zegt advocaat van het slachtoffer Jeroen Thieren.

De feiten gebeurden op 29 december vorig jaar in de Lidl in de Zeelaan in De Panne. De 26-jarige A.M. hield er al weken toezicht op het naleven van de coronamaatregelen. Hij zorgde ervoor dat iedereen een winkelkarretje nam en de handen ontsmette, zoals overal elders.

Camerabeelden

Jean-Marc J. pikte dat echter niet en wandelde zomaar ostentatief de winkel binnen, zwaaiend met zijn tas. “Mijn cliënt vroeg nog beleefd aan de ingang of hij toch een winkelkarretje wou nemen maar hij weigerde”, zegt de advocaat van slachtoffer A.M.

“Hij doet plichtsbewust zijn werk en stapte die man achterna. Opnieuw sprak hij hem vriendelijk aan waarna die man terug naar buiten ging en alsnog een karretje nam. De situatie is goed opgelost , dacht mijn cliënt. Maar voor hij het wist ramde die man de hoek van zijn winkelkarretje keihard in zijn kruis. En dat voor de ogen van een mama en haar kind.”

Twee dagen werkonbekwaam

“Alles is zeer duidelijk vastgelegd op camerabeelden. Mijn cliënt begon van pure pijn te wenen. In welke maatschappij zijn we toch in godsnaam aangekomen als iemand dit zomaar doet?”

A.M. moest na het incident voor verzorging naar het ziekenhuis en kon twee dagen niet werken. Hij vraagt 1.000 euro. De procureur was streng voor Jean-Marc J. en eist één jaar effectieve celstraf en 1.600 euro boete.

Angst voor corona

Beklaagde Jean-Marc J. verdedigde zichzelf en deed dat op een opvallende manier. Hij sloeg mea culpa. “Ik was woedend die dag omdat ik een winkelkarretje moest nemen terwijl ik dat bij mijn eerdere bezoeken niet moest.”

“Mijn reactie was impulsief en ik betreur dat. Maar ik ben invalide en hebt hart- en ademproblemen. Al meer dan een jaar leef ik in enorme stress dat ik corona zal krijgen en dat me fataal wordt. Daarom wil ik snel ingeënt worden. Ik leef alleen en verveel me.”

“Ik wou gewoon snel de winkel binnen voor een boodschap en zonder winkelkar. Maar goed, ik zal die jongen wel betalen en zal niet meer langsgaan naar de Lidl. Voortaan ga ik wel naar de Carrefour, de ontsmettingsmiddelen zijn daar beter”, besloot J. De rechter doet op 28 mei uitspraak. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten