Acht maanden cel voor diefstallen

De rechter ging niet in op de vraag van de verdediging.© Getty Images
De rechter ging niet in op de vraag van de verdediging.© Getty Images
Redactie KW

Een 34-jarige man uit Middelkerke heeft in de Brugse rechtbank acht maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstallen.

Op 4 september zwierf J.W. in beschonken toestand rond in Middelkerke. Terwijl zijn maat S.C. (31) op de uitkijk stond, nam hij plaats in een niet-afgesloten, geparkeerde wagen en maakte er 30 euro en papieren buit.

Net op het moment dat J.W. de gestolen goederen aan zijn kompaan doorgaf, kwam de eigenaar ter plaatse. Die kon J.W. opsluiten in zijn wagen. De politie kwam de onfortuinlijke dief in de boeien slaan. Zijn kompaan werd in de buurt geklist.

Goedgevuld strafblad

J.W. kon worden gelinkt aan twee eerdere diefstallen van voedingswaren bij Spar in Middelkerke en Delhaize in Westende. “Mijn cliënt was dakloos en op de dool”, pleitte advocate Silke Brutin. “Hij heeft begeleiding nodig voor zijn drank- en drugsprobleem.”

Meester Brutin drong aan op voorwaarden, maar de rechter ging daar niet op in. Die verwees onder meer naar zijn goedgevulde strafblad. S.C. kreeg voor zijn aandeel vier maanden celstraf. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.