15de veroordeling voor veelpleger uit Nieuwpoort na diefstal van 240 flesjes bier

De dader ging onder meer met Karel Coggebier aan de haal. © gf
Redactie KW

Een 43-jarige man van Mauretaanse afkomst uit Nieuwpoort heeft drie maanden cel en 800 euro boete gekregen voor de diefstal van 240 flesjes bier. Het is de 15de veroordeling voor Racine K, die intussen spoorloos is uit de gevangenis.

De man is absoluut geen onbekende voor de politie en het gerecht en veroorzaakte al op verschillende manieren overlast. Zo werd de politie in januari van dit jaar opgetrommeld om naar zijn appartement te gaan in Nieuwpoort waar K. uit huis werd gezet.

“Daar viel de aandacht van de speurders op een voorraad van 75 lege flesjes Karel Coggebier”, sprak de procureur. “Dat vonden ze vreemd, want het is niet in de handel te verkrijgen maar wel in een speciaalzaak in Nieuwpoort. Bij navraag daar ontdekten ze dat er in totaal 240 flesjes gestolen waren van het Coggebier, Hendrik Geeraertbier en Ensor. De zaakvoerder zei dat de stock systematisch niet klopte en er flesjes bier gestolen werden uit de opslagplaats en zijn auto.”

R. krijgt er nu drie maanden cel en 800 euro boete voor. Dat is intussen zijn 15de veroordeling op zijn al indrukwekkende strafblad. kreeg eerder dit jaar en vorig jaar al samen 3 jaar cel. Eveneens voor de diefstal van bier en voor zware geweldfeiten op de tram waar hij een slachtoffer probeerde te beroven. Hij zat in de cel maar is daar niet teruggekeerd na een penitentiair verlof. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier