Psychiatrisch onderzoek op man uit Kortrijk voor terreur tegen gevangenispsychologen

© dgp-cs-geweld
Redactie KW

De correctionele rechtbank van Leuven heeft woensdag een psychiatrisch onderzoek bevolen van Francis D. De 42-jarige man uit Kortrijk staat terecht voor psychische en fysieke terreur tegen een psychiater en twee psychologen van de gevangenis in Leuven.

De Kortrijkzaan werd op jonge leeftijd veroordeeld tot 9 jaar cel en legde vanaf toen alle schuld voor zijn miserie bij hulpverleners. Begin februari 2014 begon hij een psychologe te stalken, die hem begeleid had in de Leuvense gevangenis. Toen zij op 14 februari op weg was naar de politie voor een klacht, werd ze in een park door D. bedreigd met een wapen, geslagen en bestolen.

Op 22 februari viel hij op de trein van Leuven naar Brugge een voormalige psycholoog van de Leuvense gevangenis lastig. Hij spuwde hem onder meer in het gezicht. D. verweet de man dat hij geen advies voor vrijlating had gegeven in 1994, bij zijn eerste veroordeling.

Op 30 juni was het de beurt aan een bekende gerechtspsychiater. In de gevangenis van Hasselt kreeg die rake klappen op het hoofd. Ook de psychiater was volgens D. schuldig aan zijn opsluiting.

De zaak wordt voortgezet op 7 oktober.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.