Politie Westkust neemt twee EZ Raiders in bezit met steun van UK Borderforce

Politiezone Weskust neemt twee elektrische 4x4 EZ Raiders in dienst. © PZ Westkust
Redactie KW

Politiezone Westkust kon opnieuw een uitbreiding toevoegen van het voertuigenpark. Dankzij de steun van het UK Borderforce nam het twee elektrische 4×4 EZ Raiders in dienst.

Die EZ Raiders zijn milieuvriendelijke 4×4 voortbewegingstoestellen die volledig elektrisch rijden. Ze zullen hoofdzakelijk ingezet worden voor controles op het strand, in de duinen en op de Zeedijk van De Panne, Nieuwpoort en Koksijde. Omdat de voortbewegingstoestellen traag rijden, zullen burgers makkelijk hun vragen aan ons politieteam kunnen stellen.

De voertuigen zullen ook gebruikt worden tijdens ordediensten zoals het begeleiden van een stoet. Doordat de bestuurder iets hoger staat, heeft hij of zij meteen een beter overzicht.

“Politiezone Westkust is opnieuw pionier als de eerste politiezone in ons land die de EZ Raiders inzet”, zegt voorzitter van het politiecollege Marc Vanden Bussche. “We zullen nog beter de strijd voeren tegen transmigratie zodat strandbezoekers met een veilig gevoel kunnen genieten van onze mooie stranden. Door telkens te investeren in materiaal van hoge kwaliteit, zorgen we ervoor dat medewerkers graag bij Westkust werken.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier