Na hond Marco is ook politiehond Yeyo geslaagd als patrouillehond

Vanaf nu kunnen Yeyo en hondengeleider inspecteur Verschuere als hondenteam worden ingezet om de politiezone nog veiliger te maken. © Politiezone Westkust
Redactie KW

Voor de tweede keer in een week tijd slaagde een politiehond van zone Westkust voor een examen. Donderdag slaagde Yeyo in zijn proeven en is hij voortaan erkend patrouillehond.

Eerder deze week legde politiehond Marco met succes de examens af na een intense opleiding van 840 uren. Marco werd zo de eerste ‘dual purpose’ hond van Westkust. Dat is een hond die ingezet kan worden om zowel actief drugs op te sporen als voor patrouille-opdrachten. Daar krijgt hij vanaf nu gezelschap. “Politiehond Yeyo slaagde donderdag immers in zijn examen als patrouillehond”, klinkt het bij Westkust. “Vanaf nu kunnen Yeyo en hondengeleider inspecteur Verschuere als hondenteam worden ingezet om onze politiezone nog veiliger te maken.”

Wie benieuwd is tot wat Yeyo en andere diensthonden in staat zijn? Die kan daarvoor op 23 augustus terecht voor een nieuwe editie van de International K9-Day. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier