Man zonder rijbewijs botst bijna op politievoertuig in Kortemark, twee rijbewijzen ingetrokken

© (Foto JH)
Redactie KW

De interventiepatrouille van politiezone Polder moest vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag drie bestuurders uit het verkeer halen op het grondgebied. In Kortemark reed een man zonder rijbewijs bijna in op het politievoertuig.

De eerste interventie vrijdagavond was meteen ook de zwaarste. Een politiepatrouille van Polder reed preventief rond toen ze in Kortemark bijna werden aangereden door een bestuurder die geen voorrang verleende. De wagen werd achtervolgd door de politie en aan de kant gezet. De bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen.

Meteen daarna bekwam de politie de informatie dat de man geen rijbewijs had omdat hij momenteel een rijverbod had lopen. Hij kreeg dus een nieuw pv mee en zal het mogen uitleggen in de politierechtbank. Kort daarna zette de politie een auto aan de kant in de Kaaskerkestraat in Diksmuide omdat het om een verdachte situatie ging.

Omwonenden zeiden dat de inzittenden verdacht veel interesse hadden in een leegstaande woning. De twee inzittenden verklaarden echter dat ze aan urban exploring deden. De bestuurder legde echter een positieve speekseltest af wat wijst op druggebruik en zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingehouden.

Later in de nacht werd een bestuurder aan de kant gezet in de Belhuttebaan in Koekelare. De man had teveel gedronken en moest zijn rijbewijs zes uur afgeven. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.