Acht amokmakers krijgen locatieverbod tijdens kerst- en nieuwjaarsperiode in Kortrijk

© AN
Redactie KW

Burgemeester Ruth Vandenberghe legt een locatieverbod op voor acht amokmakers die tussen 9 en 13 december 2021 herhaaldelijk voor overlast zorgden in het stadscentrum, dit naar aanleiding van Winter in Kortrijk.

De acht jongemannen wonen vrijwel allemaal in Kortrijk en zijn allen minderjarig. Zij zorgden voor ernstige verstoringen van de openbare orde: softdrug- en alcoholgebruik, gooien van bommetjes, schieten met een softgun, negeren van de opmerkingen van toezichthouders …

Krachtig signaal

“Het gedrag van de jongemannen is totaal onaanvaardbaar en een dringende kordate aanpak drong zich dan ook op”, klinkt het bij de politie. Burgemeester Ruth Vandenberghe legt nu in samenspraak met de politiezone VLAS een locatieverbod op voor deze acht amokmakers. Het verbod loopt vanaf vandaag vrijdag 17 december, 12.00 uur, tot en met vrijdag 14 januari 2022 middernacht. Heel concreet wil dit zeggen dat zij tijdens deze periode niet welkom zijn binnen de kleine stadsring (R36).

“Met deze maatregel willen de burgemeester en de politie het duidelijk en krachtig signaal geven dat er niet getolereerd wordt dat het kerst- en feestgebeuren wordt verstoord door gedrag van personen die zich op een verkeerde manier uiten en geen besef hebben van de gevolgen van hun gedrag.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.