Politie vindt na vier maanden gestolen cd-collectie dj Gwentje terug

© DJ
Redactie KW

Vier maanden nadat dieven de cd-collectie van dj Gwentje uit Middelkerke hadden gestolen, heeft de politie de daders gevat. “We hebben lang in zak en as gezeten, maar nu is Gwentje weer happy”, zegt hij.

Gwentje Bonjé (38) is al jaren een populaire dj op plaatselijke feesten. Hij draait er nog old school muziek met cd’s. Maar eind april stortte de wereld in voor Gwentje. Dieven hadden ingebroken in zijn garagebox en gingen aan de haal met een fiets, en vooral zijn cd-kisten. “Een collectie die ik al sinds 1994 spaar en overal waar ik moet draaien meeneem. Pure nostalgie voor mij”, zegt Gwentje, die al sinds zijn veertiende plaatsjes draai en elke week muziek speelt voor de volgers van zijn Facebookpagina . “Muziek is mijn leven. En dat wil ik delen”.

De corona treft dj’s hard, maar voor Gwentje waren het dubbel zware tijden. “Vier maanden heb ik in zak en as gezeten”, vertelt de dj. “Maar nu ben ik weer happy”. De reden daarvoor: de politie heeft de daders van de diefstal gevat, en de buit teruggebracht naar Gwentje. “Ik heb al mijn cd’s terug. Voor één keer heb ik mijn avondsessie op vrijdag op Facebook een dagje uitgesteld, om mijn merk te drinken op café in Oudenburg. Zo gelukkig was ik”, glundert Gwentje.

“Ik ben de scheepvaartpolitie heel dankbaar. De afgelopen maanden heb ik gespaard om een laptop te kopen. Daar zal ik nu al de muziek van mijn cd’s opzetten, wat het in de toekomst makkelijker zal maken”. Voor de dj kan de coronaperiode niet vlug genoeg gedaan zijn. “Nu ik mijn muziek terug heb, kijk ik er enorm naar uit om weer op feestjes te draaien. DJ Gwentje is back”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier