Politie Oostende legt lockdownfeestje stil met vier aanwezigen

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

In Oostende werd tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag een lockdownfeestje stilgelegd door de politie. Op het feestje waren vier aanwezigen, van wie drie mensen al eens een proces-verbaal kregen voor het overtreden van de coronamaatregelen.

De politie van Oostende kreeg afgelopen vrijdagnacht een melding binnen inzake nachtlawaai. Het lawaai kwam van een appartement in de Aimé Liebaertstraat in de Vuurtorenwijk.

Tweede proces-verbaal

Toen onze inspecteurs ter plaatse kwamen was de muziek duidelijk te horen op straat ”, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “De rolluiken van het appartementen waren dicht. Na lang aanbellen werden we te woord gestaan door de bewoner van het appartement, die zei dat hij alleen in het appartement was samen met zijn partner.”

Wanneer de politie vroeg om het appartement te betreden, veranderde de man zijn verhaal. “Bij nazicht werden nog drie personen gevonden die niet op het adres zijn ingeschreven”, aldus de politiecommissaris. “ Het viertal gaf toe dat ze een nieuwjaarsdrink hielden. Ze lieten de alcohol rijkelijk vloeien. Bovendien werden drie van hen al eens in overtreding genomen wegens schending van de coronamaatregelen.” De politie maakte voor elke aanwezige een proces-verbaal op. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier