Orange Shop overvallen: “Voor meer dan 20.000 euro aan smartphones gestolen”

© TR
Redactie KW

De telecomwinkel Orange Shop in Torhout is dinsdag net voor sluitingstijd overvallen. De daders gingen aan de haal met gsm’s en geld. “Op 4 minuten tijd is er zeker voor 20.000 euro aan smartphones meegenomen.”

Dinsdagavond om 18.17 uur, een dikke tien minuten voor sluitingstijd, stapten vier mannen de de telecomwinkel Orange Shop in de Oostendestraat binnen. Op het moment van de feiten was er naast de verkoper niemand in de winkel aanwezig. De verkoper werd verplicht het viertal door te laten naar de opslagruimte achteraan de winkel, waarna de overvallers de verkoper in de toiletten opsloten. “Vier minuten. Langer zijn de overvallers niet binnen geweest“, zegt managing director Ann Peere. “In die tijd heeft het viertal wel voor meer dan 20.000 euro aan smartphones meegenomen. Daarnaast hebben ze ook nog enkele kasten kapot getrokken en heeft de verkoper de toiletdeur moeten instampen om zichzelf te bevrijden.”

Orange Shop overvallen:
© TR

Woensdagochtend, de dag na de overal, was het parket al vroeg aanwezig om de precieze omstandigheden van de overval te onderzoeken. De politie voerde dinsdagavond al een buurtonderzoek uit, maar dat leverde voorlopig niets op. Woensdag bleef de winkel uitzonderlijk gesloten. “Uitzonderlijk gesloten wegens overval. Onze excuses.”, stond er op het blad aan de deur te lezen.

(TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier