Oostendenaar krijgt celstraf met uitstel voor aanranding meisje (13) tijdens slaapfeestje

© Getty Images
Redactie KW

Een 52-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse strafrechtbank vijftien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor aanranding op de eerbaarheid van een minderjarig meisje. De man betastte tijdens een slaapfeestje het dertienjarig lief van zijn zoon.

In het najaar van 2015 lag het meisje te slapen op de sofa van A.H.tijdens een slaapfeestje van zijn zoon. De man kwam bij het meisje zitten, ging met zijn handen onder haar T-shirt en wreef over haar borsten. Vervolgens streelde hij ook over haar onderbroek. Het meisje kwam wakker en gaf duidelijk te kennen dat ze dat niet wou. Hierop stopte A.H. onmiddellijk. De man bood achteraf via Facebook zijn verontschuldigingen aan bij het meisje. Toen zijn partner het chatgesprek las, vertelde ze dit aan een vriendin, die er op haar beurt mee naar de politie stapte. A.H. ontkende de feiten aanvankelijk, maar uiteindelijk gaf hij de feiten toe.

“Mijn cliënt was in die periode zwaar verslaafd aan drugs en had de signalen van het meisje verkeerd geïnterpreteerd”, pleitte zijn advocate. “Hij schaamt zich diep tegenover zijn zoon en zijn partner. Hij wil zijn verantwoordelijkheid opnemen.” A.H. bekende tijdens het proces dat hij een zware fout maakte. “Maar ik ben niet langer de man die ik toen was. Drugs hebben heel veel kapot gemaakt, maar nu ben ik clean.” De procureur had twee jaar voorwaardelijke celstraf gevraagd voor de man. Maar de rechter hield het maandag op vijftien maanden voorwaardelijk. Aan het slachtoffer en haar moeder moet A.H. in totaal 1.200 euro schadevergoeding betalen.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier