https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ook derde inbreker opgepakt na achtervolging en klopjacht in Waregem

De politiezone Mira jaagt in Waregem op drie inbrekers. Twee van de drie zouden geklist zijn. © Facebook
Olaf Verhaeghe

In Waregem is een klopjacht aan de gang nadat drie inbrekers hun wagen dumpten en te voet de velden in vluchtten. De politiezone Mira zette onder meer een helikopter en een speurhond in om het drietal op te sporen. Twee van de drie verdachten konden zondagavond al worden opgepakt, intussen is ook derde geklist, zo bevestigt de politiezone Mira.

De klopjacht begon zondagnamiddag nadat drie verdachten een inbraak pleegden in een mobilhome die op een bedrijfsterrein geparkeerd stond. Ze werden op heterdaad betrapt door agenten van de politiezone Mira, maar sloegen op de vlucht met een wagen met een Franse nummerplaat. De politie zette vanzelfsprekend de achtervolging in en kon hen met behulp van extra versterking vastrijden ter hoogte van het op- en afrittencomplex aan de E17.

Een verdachte voortvluchtig

De drie dumpten daarop hun auto en zetten hun vlucht te voet verder. Ze doken de velden in in een poging te ontkomen. De politiezone Mira zette verschillende combi’s in en schakelde ook de hulp van een helikopter en een speurhond in om de drie inbrekers te klissen. Twee van de drie konden kort nadien worden opgepakt, een derde vluchtte verder weg in het maïsveld en moest langer worden opgespoord. Ook die verdachte is intussen aangehouden, zo bevestigt de politiezone Mira maandagochtend.

Volgens het parket van West-Vlaanderen maakten de drie amper buit: het ging slechts om een portefeuille en een gsm. Het slachtoffer, een zeventiger, werd zwaar onder de indruk van de feiten naar het ziekenhuis gebracht. Hij raakte niet gewond.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten