Napolitaan die brand stichtte in La Taverne Brugeoise krijgt zware gevangenisstraf

De Brugse correctionele rechtbank heeft een Napolitaan van Noord-Afrikaanse origine veroordeeld tot een effectieve celstraf van 37 maanden.Op 19 september ontstond ’s ochtends vroeg brand in het restaurant La Taverne Brugeoise. Het terras en de benedenverdieping van het pand liepen aanzienlijke schade op. De branddeskundige ontdekte meerdere brandhaarden en concludeerde al snel dat er sprake was van brandstichting. De camerabeelden op de Brugse Markt leidden de speurders naar Mohamed A.

Verdachte vierde vrijlating uit de gevangenis

De flamboyante Napolitaan ontkende tot op het proces elke betrokkenheid. De verdediging wierp ook op dat de camerabeelden absoluut niet duidelijk zijn. Mohamed A. gaf wel toe dat hij de nacht van de feiten in de buurt was. Hij vierde immers zijn vrijlating uit de gevangenis.

A. werd eerder al veroordeeld voor het uiten van doodsbedreigingen en zat in voorhechtenis op verdenking van valsmunterij. Ondergeschikt vroeg meester Nadia Lorenzetti om haar cliënt een werkstraf op te leggen. De rechter achtte de feiten bewezen en veroordeelde Mohamed A. tot een effectieve gevangenisstraf van 37 maanden. Het openbaar ministerie had vijf jaar effectief gevorderd.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.