Jongeman (21) die Milan Meert (15) uit Oostkamp doodstak blijft twee maanden langer in de cel

Bloemen voor wijlen Milan Meert
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

Jordy D. (21) blijft twee maanden langer in de gevangenis na de moord op Milan Meert (15). Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. De tiener werd ondertussen tweeënhalf jaar geleden op een verjaardagsfeestje in Oostkamp doodgestoken.

Jordy D. verblijft al tweeënhalf jaar in de Brugse gevangenis na de moord op de 15-jarige Milan Meert. Een confrontatie tussen het duo op een verjaardagsfeest liep compleet uit de hand. Milan en een kompaan doken op 24 september 2021 onaangekondigd en vooral ongewild op tijdens het verjaardagsfeest van Jordy. Het tweetal zakte af in de hoop zo een openstaande drugsschuld eindelijk te vereffenen.

Beschoten

De jongens bedreigden én beschoten Jordy D. met een stroomstootwapen. De twintiger nam een bajonet als tegenreactie, maar dat liep verkeerd af. Milan Meert werd neergestoken en overleed ter plaatse. Jordy D. en twee andere verdachten werden opgepakt en vlogen in de cel. Ondertussen verblijft enkel nog Jordy D. nog in de gevangenis, al worden zijn twee kompanen wel nog verdacht van mededaderschap.

Brugse raadkamer

Jordy D. probeert al enkele maanden vrij te komen onder elektronisch toezicht, maar zonder succes. De Brugse raadkamer besliste vrijdagochtend opnieuw om de aanhouding van de twintiger met twee maanden te verlengen.

Het onderzoek zit al een tijdje in de eindfase, maar zonder veel schot in de zaak. Komt er ooit een assisenproces? En als er een assisenproces komt, voor hoeveel beschuldigden dan exact? Verschijnt Jordy D. alleen of zullen zijn twee kompanen, die ook op de wedersamenstelling aanwezig waren, ook moeten verschijnen? Daar blijft het voorlopig het gissen naar.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier