Moord omdat vriend “naast de pot plaste” gereconstrueerd in Oostende

Tommy J. (30), de dader van de moord op Will Deweert (55), werd donderdagmorgen vanuit de gevangenis van Brugge overgebracht naar Oostende. Daar vond in de Jules Peurquatstraat de reconstructie plaats van de moord.

© JR

Op zaterdag 6 oktober plant de 30-jarige Tommy J. een mes pal in het hart van zijn vriend Will Deweert (55) na een banale discussie. Tommy J. stond bekend als drugsverslaafde, maar verder was Tommy volgens de hele buurt een rustige jongeman die geen vlieg waad deed. Maar door een explosieve cocktail van drugs en alcohol veranderde Tommy in een moordenaar.

Will en Tommy kregen voor een toiletbezoek van Will een woordenwisseling. Toen hij terug kwam stond Tommy in de keuken. Bleek dat Will nog maar eens naast de pot had geplast en voor Tommy was de maat vol. In een opwelling pakte hij een mes die voor hem op het aanrecht lag en plantte het recht in het hart van zijn vriend.

Tommy probeerde de man zelf nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Tommy’s vriend bezweek ter plaatse. Tommy werd kort na de feiten opgepakt en verblijft sindsdien in de gevangenis. Tijdens de reconstructie moest Tommy de onderzoeksrechter tonen hoe hij die bewuste nacht Will om het leven heeft gebracht.

(JR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.