Moeder veroordeeld die haar kinderen naar Spanje ontvoerde, vader zag ze 20 maanden niet

Redactie KW

Haar ex-man kreeg een schadevergoeding van 990 euro toegekend.

In september 2011 zei Sonja P. uit de regio Zwevegem tegen haar ex-man dat ze naar Spanje wilde verhuizen met de kinderen. Dat was uiteraard niet naar de zijn van de tegenpartij. Vader Stefaan M. stapte naar de rechtbank.

Tegen beslissing vier rechters in

Vier rechters oordeelden dat de vrouw haar zonen niet mocht meenemen naar Spanje, maar de vrouw trok zich niets aan van die beslissingen en vertrok in 2012 met haar nieuwe vriend naar het zuiden. Volgens de advocaat van de vader staat dit gelijk met ontvoering en het openbaar ministerie volgde die stelling. “De beklaagde heeft alle uitspraken van het Belgische gerecht genegeerd”, aldus de openbare aanklager toen de zaak werd behandeld.

Vader zag kinderen 20 maanden niet

Sonja P. zag naar eigen zeggen na een nieuwe fikse ruzie met haar ex geen andere oplossing dan in het belang van de kinderen te verhuizen. Dinsdag werd de vrouw veroordeeld tot één jaar cel met uitstel. Stefaan M. vroeg een schadevergoeding van 65.000 euro omdat hij zijn kinderen 20 maanden niet zag maar de man moet zich uiteindelijk tevreden stellen met een tegemoetkoming van 990 euro.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.