Massale steun voor Roeselaarse agent: tienduizenden handtekeningen vanuit heel België

© belga
Olaf Verhaeghe

De motard van de politiezone Riho krijgt steun vanuit alle hoeken van het land. De online petitie die sinds zondagavond online staat, werd al meer dan 31.000 keer ondertekend. Niet alleen door Roeselaarnaars, maar even goed door mensen uit Antwerpen en Limburg. Het intern onderzoek naar het incident aan de Trax-site loopt intussen en er was al een gesprek met de betrokken medewerker.

Het incident met de 39-skater in Tielt aan het skatepark aan de Trax-site in Roeselare zorgt al dagen voor ophef. Een discussie over het al dan niet dragen van een mondmasker – eerst met een gemeenschapswacht, later met een motard van de politiezone Riho – liep volledig uit de hand. De skater weigerde om zijn identiteitskaart aan de agent te geven en ging verbaal in de clinch. Daarop gebruikte de agent traangas, deelde hij meerdere slagen uit en werd de skater hardhandig in de boeien geslagen. Een deel van het incident werd gefilmd door omstaanders en ging viraal op sociale media.

Daags na de feiten werd een online petitie opgestart om de Roeselaarse motard een hart onder de riem te steken. Die petitie is na anderhalve dag al meer dan 31.500 keer ondertekend. De initiatiefnemer stelt “de agent die een 39-jarig klein kind op zijn plaats zette, te steunen. Oke, het was hardhandig, maar het begint tijd te worden dat de politie weer wat gezag krijgt op straat”, klinkt het. De petitie zal later worden bezorgd aan de politiezone Riho. Opvallend is dat de mensen die de petitie ondertekenen lang niet enkel in Roeselare en omgeving wonen. Ook uit andere Vlaamse provincies krijgt de motard steun voor zijn acties.

Zoals bekend opent het parket van West-Vlaanderen een onderzoek naar de feiten aan de Trax-site. Ook intern bij de politiezone Riho loopt een onderzoek. Zo was er al een gesprek met de betrokken medewerker. Wanneer de onderzoeken afgerond zijn, is niet duidelijk. De politiezone wacht de resultaten af en zal pas daarna een beslissing over eventuele sancties nemen. Tegen de skater loopt dan weer een onderzoek naar smaad en weerspannigheid. Ook voor het niet dragen van het mondmasker kan hij een boete van 250 euro krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier