Man die kwetsbare vrouwen oplicht en besteelt eindelijk opgepakt in Oostende

Een 36-jarige man van Turkse origine is in Oostende opgepakt naar aanleiding van zijn veroordeling tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf voor een reeks oplichtingen, diefstallen en afpersingen. Irfan O. benaderde kwetsbare vrouwen via datingsites en bestal hen op allerhande manieren, maar bleef jarenlang voortvluchtig.

© BELGA

Sinds het voorjaar van 2013 richtte de beklaagde zich via Facebook en datingsites op kwetsbare of eenzame vrouwen. Onder de schuilnaam ‘Jonas Bruine’ probeerde hij telkens hun vertrouwen te winnen. Na verloop van tijd kocht hij met hun bankkaart dure spullen. O. ging ook aan de haal met geld en juwelen van zijn slachtoffers. De wagen van een 34-jarige vrouw uit Ieper verkocht hij doodleuk door. “Na die twee maanden met hem had ik helemaal niets meer. In het begin was hij nochtans de prins op het witte paard“, zei K.V op het proces.

In totaal moest O. zich verantwoorden voor feiten op tien slachtoffers, onder wie ook een 69-jarige vrouw en een verstandelijk beperkte jongeman. Telkens maakte hij enkele duizenden euro’s buit. Volgens het parket stromen er nog steeds dossiers binnen tegen de man.

De beklaagde werd in maart 2017 bij verstek al tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld voor identieke feiten op maar liefst 25 slachtoffers. Voor enkele bijkomende feiten uit die periode legde de rechter hem op 9 oktober een jaar bijkomende celstraf op. Voor de recentere feiten werd hij bij verstek veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Enkele dagen geleden werd Irfan O. in Oostende opgepakt. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge bevestigt dat de man ondertussen werd opgesloten in de gevangenis van Brugge. O. heeft verzet aangetekend tegen beide veroordelingen, waardoor de correctionele rechtbank zich dinsdag al opnieuw over de zaak zal buigen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.