Laagvlieger haalt 131 km/u op de Rijksweg in Lendelede

Agenten van politiezone Vlas.© AN
Agenten van politiezone Vlas.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Op dinsdag 2 februari 2021 voerde de verkeerspolitie van de PZ Vlas opnieuw snelheidscontroles met interceptie uit. Op die manier werden zware overtreders meteen uit het verkeer gehaald en werden zij onmiddellijk geconfronteerd met hun onaangepaste snelheid.

Een laagvlieger haalde op de Rijksweg in Lendelede, waar de maximumsnelheid 70 km/uur bedraagt, 131 km/uur. Hij kreeg een boete, maar moest zijn rijbewijs niet inleveren.

Dinsdagvoormiddag werden op de Rijksweg in totaal 1.606 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 96 ofwel bijna zes procent, te snel. Veertien van hen werden uit het verkeer geplukt.

In de namiddag vatte de politie post op ’t Hoge in Kortrijk, waar je niet meer dan 50 km/uur mag rijden. In totaal werden daar 1.451 voertuigen gecontroleerd. Bijna 200 van hen reden te snel, ofwel net geen twaalf procent. De hoogste gemeten snelheid was er 74 km/uur.

Dagelijks controles

“Op geen van beide locaties moest er een rijbewijs ingetrokken worden. Bestuurders die niet onderschept werden, of hun onmiddellijke inning niet ter plaatse betaalden, krijgen dit opgestuurd en zullen alsnog hun boete moeten betalen”, licht politiewoordvoerder Thomas Detavernier toe.

“Niettegenstaande de coronacrisis blijft verkeersveiligheid een absolute prioriteit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Er wordt dan ook dagelijks ingezet op snelheidscontroles.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier