Infrabel vraagt 365.000 euro schadevergoeding van koperdieven

Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Brugge riskeren drie beklaagden een effectieve gevangenisstraf van 15 maanden voor de diefstal van 45 ton koper.

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vordert een schadevergoeding van 365.000 euro. De beklaagden minimaliseren de feiten.

De broers Nick (24) en Mike B. (29) werden op 2 juli 2013 samen met hun kompaan Laurentz V. (24) op heterdaad betrapt. Een alerte werknemer van Infrabel had gezien hoe ze met een aantal kabels aan de haal gingen op een werf aan een bedrijventerrein in Sint-Pieters-Brugge. Volgens het parket pleegde het trio ruim een jaar lang gelijkaardige diefstallen. Het zou gaan om in totaal 45 ton koper. Het openbaar ministerie vorderde 15 maanden cel en een verbeurdverklaring van bijna 27.000 euro. Voor de geleden schade vroeg Infrabel een schadevergoeding van 365.000 euro.

Op de zitting betwistten de beklaagden de omvang van de diefstallen. Mike B. beweert dat hij het koper gekregen had van vrienden en kennissen. Zijn broer Nick legde nochtans belastende verklaringen af, maar trok die verklaringen op het proces terug in. De broers vragen om een straf met uitstel, Laurentz V. hoopt op een werkstraf.

Uitspraak op 1 juni.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.