Inbrekers stelen geld in kantine van voetbalclub VK Langemark-Poelkapelle

Voorzitter Pascal D'haveloose: " Normaal blijft het geldkoffertje nooit in de kantine, maar één keer ben ik het vergeten." © RB
Redactie KW

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 december kreeg de kantine van voetbalclub VK Langemark-Poelkapelle inbrekers over de vloer.

Voorzitter Pascal D’haveloose had maandagavond omstreeks 22 uur de deur van de kantine op slot gedaan. “Maar dinsdagmorgen kreeg ik telefoon van Jürgen Stratsaert, uitbater van café De Frontduif”, vertelt Pascal. “Hij was gaan wandelen met zijn hond en had opgemerkt dat het linkerpaneel van de ingangsdeur van de kantine verbrijzeld was. Aan de achterkant van de sporthal vond hij ook een opengebroken geldkoffertje. Er zat weliswaar geen honderden euro’s in, maar de schade aan de kapotte deur is des te erger. Twee jaar geleden heeft men al eens ingebroken in onze kantine. Toen bedroeg de buit nul euro, maar was de schade ook heel groot.”

“Binnen waren alle lades opengetrokken en buiten vonden we zelfs nog een rol toegangsticketten. Het is duidelijk dat men op zoek was naar geld. De politie heeft de zaak ondertussen in handen genomen. In het bureel vond ik een soort breekijzer, vermoedelijk werd dat gebruikt bij de inbraak. Normaal blijft het geldkoffertje nooit in de kantine, maar één keer ben ik het vergeten“, zucht de voorzitter. “Hopelijk kan men de daders vatten, al was het maar om de kosten van de schade te recupereren.” (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier