Inbraak in de Leenstraat in Izegem: “Dieven lieten computer en iPad ongemoeid”

Redactie KW

Vrijdagavond werd er ingebroken in de woning van Marc d’Eygens en Roos Vandenberghe in de Leenstraat 21 in Izegem. Dat gebeurde terwijl zij naar het pensioenfeest van vrienden waren.

Toen we ‘s nachts omstreeks 2 uur in de vroege morgen thuiskwamen van het pensioenfeest, zette ik Roos thuis af en voerde ik eerst nog iemand naar de Korenmarkt naar huis”, zegt Marc d’Eygens. “Ik was nog maar pas weer vertrokken toen mijn vrouw me opbelde om te zeggen dat er thuis ingebroken was. De dief of dieven moeten tussen 20 uur ‘s avonds en 2 uur ‘s morgens ons huis binnengedrongen zijn. Ze forceerden de achterdeur en trokken zo naar de woonkamer. Ze doorzochten kasten en laden, maar deden eigenaardig genoeg alleen maar enkele kleine dingen mee zoals een drietal nepuurwerken, mijn aftershave… Op tafel lag er nochtans een computer en een iPad, maar die lieten ze ongemoeid.”

De politie was volgens Marc vrij snel ter plaatse. “Ze deden vrijdag op zaterdagnacht nog de nodige vaststellingen en zaterdagvoormiddag kwam er nog een team ter plaatse voor een sporenonderzoek”, vervolgt Marc. “Al moest dat voor mij niet meer omdat de buit toch zo klein was… Misschien doet de politie dat om die dieven ook aan andere diefstallen te linken.”

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten