Zes verdachten in de cel voor seksuele uitbuiting na inval in Oostende

Er werden zes verdachten opgepakt. © iStock

In een onderzoek naar seksuele uitbuiting in Oostende en Hongarije zijn zes verdachten aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Tijdens een inval werden in Oostende drie potentiële slachtoffers aangetroffen.

Samenwerking met Hongaarse politie

De recherche van de politiezone Oostende voerde al lange tijd een onderzoek naar de mogelijke seksuele uitbuiting van vrouwen. Na een coördinatievergadering bij Eurojust en met hun ondersteuning werd in mei 2023 een gemeenschappelijk onderzoeksteam (JIT) met Hongarije opgericht. Uiteindelijk werden midden februari huiszoekingen uitgevoerd in Oostende, Knokke en Wingene.

Bij de inval in Oostende werden drie potentiële slachtoffers van seksuele uitbuiting aangetroffen. Daarnaast werden een vijftiental luxevoertuigen, ongeveer 34.000 euro cash geld, 9.500 euro aan goud en zilver en meerdere andere luxegoederen in beslag genomen. Tegelijk werden bij een actie in de Hongaarse hoofdstad Boedapest een luxevoertuig, 6.000 euro cash geld en vier dure polshorloges in beslag genomen. Ook de Hongaarse politie kon een aantal slachtoffers van seksuele uitbuiting aantreffen.

Zes verdachten opgepakt

Bij de huiszoekingen in België werden zes verdachten opgepakt. Het gaat om vier Belgen van 36, 44, 49 en 66 jaar oud, een 43-jarige Fransman en een 32-jarige Hongaar. Het zestal werd vervolgens aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter.

Ondertussen werd de aanhouding van vijf verdachten al met een maand verlengd door de raadkamer. De verschijning van de zesde verdachte werd uitgesteld naar de zitting van 8 maart. Bij de inval in Hongarije werden een 34-jarige Hongaarse vrouw en een 28-jarige Belg gearresteerd. Het parket vraagt hun overlevering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier