“Ze vroeg hem enkel om sigaretten”: Bouwvakker ontkent aanranding 14-jarig meisje in toiletten jeugdinstelling De Zande

Redactie KW

Een 47-jarige man uit Alveringem riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf voor aanranding van een 14-jarig meisje in de jeugdinstelling De Zande in Beernem. L.D. ontkent de feiten met klem.

Op 16 maart vorig jaar ging het slachtoffer naar het toilet in De Zande. Een begeleidster wachtte haar op en werd plots aangesproken door een mannelijke collega die gezien had hoe beklaagde L.D. naar de damestoiletten was gegaan. De begeleidster besloot een kijkje te gaan nemen en zag hoe het 14-jarig meisje met de rug tegen de muur stond. “De beklaagde was haar aan het kussen”, aldus de procureur.

Alveringemnaar L.D. (47) was in die periode bouwwerken aan het uitvoeren in De Zande. Volgens het slachtoffer floot hij wel vaker naar de meisjes en zou hij zelfs al meermaals 50 euro hebben aangeboden in ruil voor orale seks. Volgens de procureur maakte L.D. misbruik van de kwetsbare positie van het slachtoffer. “En zelfs al zou ze enig initiatief hebben getoond, dan nog moest hij weten dat dit compleet ongepast was.”

L.D. zelf ontkende de feiten met klem. “Dit is woord tegen woord”, stelde zijn advocaat. “Mijn cliënt ging naar de damestoiletten omdat er geen handdoeken meer waren bij de heren. Dat meisje vroeg hem enkel om sigaretten, maar hij rookt niet en heeft haar dat ook gezegd. Hij heeft haar niet gekust.”

De uitspraak volgt op 3 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier